Julesalat m. spidskål, druer, gulerødder
Ingredienser
- 1 stk lille lys spidskål
- 1 stk porre
- 3 stk gulerødder
- 1/4 Squash
- 10 stk grønne druer
- 50 g hasselnødder
- 50 g rosiner
- 2 stk blegselleri
- 2 stk klementiner
- salt & peber
Stegning af porre og spidskål
- 1 spsk akaciehonning
- 1 spsk solsikkeolie
Sådan gør du
- Spidskål skylles, den grove del af stokken fjernes, snittes fint.
- Porre skylles og deles, grove blade fjernes, resten snittes fint.
- På en pande steges porre og spidskål til grøntsagerne bliver klare. Stilles til afkøling.
- Klementinerne skylles, skrælles, de hvide hinder fjernes. Deles i små både.
- Blegselleri skylles, snittes fint. Squash skylles, deles i bjælker, skæres i små tern.
- Gulerødderne skylles, skrælles og rives til råkost.
- Rosiner tilsættes salaten som blandes i en skål med afkølet spidskål og porre.
- Pyntes med skyllede halveres druer u. kerner m. fint hakkede hasselnødder.
- Velbekomme!