Denne rødkålssalat er skøn som tilbehør til julemaden.
Rådkålen er mild i smagen, fordi den er stegt med lidt solsikkeolie, appelsinsaft, citronsaft og sødet med akaciehonning. Det giver en dejlig smag til salaten.
Rødkålssalat m. sprøde æbler, ristede hasselnødder & klementiner.
Ingredienser
- 200 g fint snittet rødkål
- 1/2 stk rødløg
- 1 stk porre
- 3 stk røde æbler
- 2 klementiner
- 50 g hasselnødder
- 100 g abrikoser
- 10 g druer
- 1/2 granatæble (kerner)
- 50 g øko rosiner
- salt & peber
Stegning
- 2 spsk solsikkeolie
- 2 spsk akacieolie
- 1 stk øko citron
- 1 stk lille øko appelsin
Sådan gør du
- Rødkål og rødløg skylles, snittes fint.
- Rødkål og rødløg ristes på pande v. middel varme m lidt solsikkeolie, citronsaft og appelsinsaft indtil, grøntsagerne er klare. Tilsæt akaciehonning og smag til med salt & peber. Køler af.
- Æbler skylles, halveres, kernehus fjernes, skæres i både. Druer skylles, halveres. Klementinerne skrælles, hvide hinder fjernes, skæres i både og tern. Æbler, klementiner og druer arrangeres på et fad.
- Abrikoser koges 2-3 min i lidt vand og appelsinsaft, så de bliver bløde. Køler af, snittes og arrangeres på fadet med æblerne.
- Hasselnødder ristes let på pande. Tages af varmen, nødderne gnides i et klæde. Hasselnødderne hakkes og fordeles på æbler og druerne.
- Porrer skylles, deles og snittes. Steges 3-4 min på en pande m lidt olie. Køler af og arrangeres på fadet.
- Hæld væden fra rødkålen, tilsæt rosiner. Blandingen med rødkål, rosiner og rødløg arrangeres på fadet.
- Granatæblekernerne befries for væde og hvide hinder. Serveres i en lille skål på fadet.
- Velbekomme!