Grøntsager kan være meget dekorative- Det gælder f. eks blomkål, som normalt deles i buketter. Blomkålen i denne opskrift er skåret i skiver på tværs, hvilket giver en smuk form. Blomkålen smager skønt, ovnstegt med lidt olivenolie, et drys ost, krydret med salt & peber og pyntet med hasselnødder og frisk hakket persille.
Hertil en dejlig velsmagende salat med æbler, som passer fint til juleanden.
Dejlig salat med ovnstegt blomkål
Ingredienser
- 1 blomkål
- 3 stk røde æbler
- 1 stk hjertesalat
- 2 dl fine frosne ærter
- 4 stk tomater
- 2 stk klementiner
- 4 stk grønne asparges
- 1/2 dl hasselnødder
- 2 dl granatæblekerner
- 4 spsk revet ost el. parmesan
- 4 spsk jomfru olivenolie
- frisk hakket persille
- salt & peber
Sådan gør du
- Hjertesalaten skylles og snittes.
- Tomater skylles, deles på tværs, kernehus fjernes.
- Fjern den hvide grove stok på asparges, snittes fint.
- Ærter tøs op.
- Æblerne skylles, skæres på tværs i skiver, kernehus og blomst fjernes. Tilsættes salaten.
- Ingredienserne til salaten blandes i en skål. Pynt med små stykker øko klementin og granatæblekerner.
Ovnstegt blomkål
- Blomkål skylles, blade og nederste del af stokken fjernes men ikke mere end, at blomkålen er samlet og fin.
- Snit kålen på tværs i skiver, der lægges på et fad. Overhældes med en god olivenolie, revet ost, hakkede hasselnødder, salt & peber og persille.Fadet stilles på nederste rille i en forvarmet ovn på 200 gr varmluft i ca. 30 min. Serveres som tilbehør med salaten.
- Velbekomme!