Denne salat er skøn som tilbehør til julemaden med det knasende, sprøde og det søde. Salaten er også lækker med hakkede valnødder eller ristede hasselnødder. En dejlig let salat, som er antiinflammatorisk og hjertesund, nem og hurtig at tilberede i december.
Hjertesalat m. tomater, agurk, dadler & klementin
Ingredienser
- 1 stk hjertesalat
- 2 stk tomater
- 4 stk Medjoul dadler
- 1 stk blegselleri
- 1 dl adamebønner
- 1 stk øko klementin
- 1/2 stk agurk
Dressing
- 1 stk øko lime ( saft )
- 1 spsk akaciehonning
- 1 spk jomfru olivenolie
- salt& peber
Sådan gør du
- Skyl og snit hjertesalat.
- Tomater skylles, deles, blomst fjernes, deles i både. Blegselleri skylles og snittes.
- Adame bønner koges 3 min., køler af og bælges.
- Dadler snittes, sten fjernes, Klementin skylles, snittes i mindre stykker.
- Salaten blandes og pyntes evt m. lidt frisk hakket persille eller ristede hakkede hasselnødder. Dressing - lime, jomfru olivenolie & akacieolie, salt & peber.
- Velbekomme!