Dejlig salat til julens frokost og middagsretter. Salaten smager godt, knasende sprød og lidt sød på grund af æblerne og
appelsinmarinaden. Både børn og voksne vil kunne lide denne salat.
Julesalat m. spidskål, iceberg, gulerod & æbler
Ingredienser
- 1/2 stk Iceberg
- 1 stk rødløg lille
- 2 stk røde æbler
- 1 stk blegselleri
- 100 g lys spidskål
- 1 dl hasselnødder
- 1 stk revet gulerod
- 2 spsk appelsinsaft
- 1 spsk akaciehonning
- 1 spsk rosiner
- salt & peber
Sådan gør du
- Icebergsalat skylles, snittes fint. Lys spidskål snittes fint. Stokken fjernes. Blegselleri skylles og snittes.
- Æbler skylles, deles, kernehus fjernes, snittes i både., marineres i appelsinsaft og akaciehonning. Salt & peber. Ingredienserne til salaten blandes i en skål med revet gulerod.
- Rødløget skylles, deles i 2. 1 del snittes i tern, som blandes med salaten. Den anden del skæres i skiver som pynt.
- Hasselnødder ristes på en pande, gnides i et klæde, nødderne hakkes og drysses over salaten med rosiner.
- Velbekomme!