Råkost er sundt, smager godt med grøntsager blandet med appelsin, æbler, svesker, figner, dadler, rosiner og nødder. I Julen kan man også bruge kål og rodfrugter.
Familiens yngste vil elske den dejlige salat og, så undgår du madspild. Her er en dejlig råkostsalat med julesalat.
Råkost med julesalat
Ingredienser
- 1 stk hjertesalat
- 4 stk kulørte gulerødder (gule, orange, røde)
- 25 stk grønne druer
- 1/2 stk agurk
- 2 stk klementiner
- 1 dl valnødder el. andre nødder
- frisk hakket persille
Sådan gør du
- Julesalat skylles og snittes fint. Gulerødder skylles, skrælles og rives til råkost.
- Agurk skylles og rives fint. Skyl druer og del i halve. Klementiner skylles, skrælles, både snittes i små tern.
- Tilsæt nødder og pynt med frisk hakket persille.
- Juleæbler er også skønne. Dressing er ikke nødvendig til denne salat.
- Velbekomme!