Skøn klassisk julesalat med grønkål, knasende sprøde æbler og granatæblekerner. Salaten er lækker til and og som farverigt tilbehør til julens dejlige retter.
Julesalat m. grønkål & æbler
Ingredienser
- grønkål
- 1 stort æble
- 2 stk tomater
- 1/2 granatæble (kerner)
- 2 stk blegselleri
- 1/2 rødløg
- 120 g grønne druer
- 3 stk øko klementiner
- 1 spsk akaciehonning,
- 1/2 øko citron (saft)
- 1 spsk solsikkeolie
- salt & peber
Sådan gør du
- Grønkålen skylles, snittes fint, marineres i akacieolie, solsikkeolie og citronsaft. Krammes lidt til grønkålen er blevet blødere.
- Æblet skylles, deles, kernehus og skræl fjernes, skæres i både og mindre stykker. Blandes med grønkålen i en salatskål.
- Tomater skylles, deles, blomst fjernes, deles i både. Blegselleri skylles, hakkes fint sammen med løg.
- Druerne skylles og halveres, kerner fjernes.
- Klementinerne skylles, skrælles og deles i både, hvide hinder fjernes.
- Alt blandes i salatskålen og pyntes med granatæblekerner u. hvide hinder og saft. Salt & peber.
- Dressing er ikke nødvendig til denne salat, fordi æblerne og grønkålen er marineret.
- Velbekomme!