Ikke sponsoreret.
Slow Food er en international bevægelse, som fremmer lokale madtraditioner og sunde madvaner.
Den moderne Slow Food bevægelse opstod i midten af 1980`erne i Italien, hvor madskribenten Carlo Petrini organiserede en protest mod, at McDonalds åbnede en filial lige ved siden af Den Spanske Trappe i Rom.
Petrini argumenterede for, at maden skulle tilberedes med omsorg for kvalitet, skønhed og fordybelse med gode lokale råvarer. Det modsatte af McDonald`s fastfood.
Protesten fik stor opbakning både lokalt men også internationalt. Slow Food bevægelsen var en realitet, og der blev udarbejdet enkle råd til det langsomme måltid.
* Brug gode råvarer
* Kvalitet og lokale økologiske produkter i sæson.
* Spis sammen med andre, tid til at nyde maden. Mobiltelefonen lægges væk.
* Måltidet er værdifuldt i sig selv. Maden, fællesskabet, hyggen ved at spise sammen eller i eget selskab.
Slow Food principperne er vigtige, fordi det er sundt for fordøjelsen at spise langsomt, nyde maden. Et hyggeligt måltid er værdifuldt og med til at styrke relationer til familie, venner og bekendte. Slow Food har stor betydning for alle generationer.
Slow Food er også bæredygtigt, for du vælger dine råvarer med omhu, tilbereder maden med omtanke for miljøet og madspild undgås.
Slow Food er en sund livsstil, hvor du vælger kvalitet over hurtighed. Nærvær og omsorg frem for fastfood og industrielt fremstillet mad med tilsætningsstoffer.
Læs eventuelt Carlo Petrinis bøger om SlowFood her og se Slowfood Danmark
Forårshilsener
Eva