Ikke sponsoreret.
Slow Gardening eller den langsomme have er oppe i tiden, men den langsomme have er meget mere end blot en trend. Det er en livsstil, hvor man dyrker haven i harmoni med årstidernes skiften, bæredygtighed og naturglæde.
Den langsomme have har smukke bede med blomster og grøntsager, krydderurter og frugtbuske. Ingen skarpe linjer men en skøn blanding af forskellige planter.
Tålmodighed er en dyd i den langsomme have. Der er intet hastværk. Det gælder om at nyde haven. Alle sanser tages i brug, og man dyrker haven i harmoni med naturen og årstidernes skiften.
Den langsomme have inviterer til at opleve naturen på tætteste hold, se og dufte til blomsterne, smage på urterne og grøntsagerne, lytte til fuglesang og nyde glæden ved at dyrke haven uden brug af pesticider eller kemi, så fugle, smådyr, sommerfugle og insekter trives i haven.
Biodiversitet og bæredygtighed er vigtigt i den langsomme have, derfor er der vand i haven og haveaffald komposteres. Der er intet spild, alt genbruges og indgår i et økologisk økosystem.
I det kolde forår forsyner forårsblomster bier og insekter med nektar og vand. Ukrudtet står til blomstringen er ovre i marts / april måned.
I den langsomme have er der hyggelige haverum med hængekøjer, borde og bænke, udendørs køkken eller en grill, hvor man kan nyde sommeren sammen med familie og venner eller i eget selskab.
Der er plads til børn der leger og hunde, som snuser i haven. Det handler om at sætte pris på naturen og de spiselige gaver, som haven frembringer. Haveglæde og tid til at nyde årstidernes skiften.
Til inspiration læs evt. I gang med spiselige bede – skab dit eget paradis med spiselige planter af Kristine Cazalis Fenger, Muusmann`s Forlag.
Forårshilsener
Eva