Grøntsagsretten smager skønt og er nem og hurtig at tilberede. Dejlig som tilbehør til f. eks en frikadelle med grønt eller kyllingekød.
I de små skåle er citron og honningmarinerede æbler og snittede mandler. Det kan også være bagte æbler med ristede nødder.
Varm grøntsagsret m. æbler & snittede mandler
Ingredienser
- 4 stk kartofler
- 1 stk porre
- 1/4 stk fennikel
- 1 stk rødløg
- 2 stk røde æbler
- 1 dl snittede mandler
- 2 stk blegselleri
- 1/4 stk spidskål
- 4 stk gulerødder
- 4 stk grønne asparges
- 2 spsk jomfru olivenolie
- 1 1/2 dl vand
- Frisk persille, salt & peber
- Æblerne maineres i saften af 1/2 øko citron og 2 spsk akaciehonning.
Sådan gør du
- Skyl og snit spidskål fint, skræl kartofler og snit i skiver og tern. Skyl porre, snit fint. Rist grøntsagerne i lidt olie i gryde eller på en stor pande.
- Rengør, skræl og snit alle øvrige grøntsager fint, tilsættes og steger for svag/middel varme under låg. Rør jævnligt tilsæt eventuelt lidt vand. Salt & peber.
- Æbler skylles, kernehus og blomst fjernes, skæres i både m skræl, marineres i lidt citron og akaciehonning.
- Grøntsagerne anrettes på et fad eller i en skål, pyntes m frisk hakket persille. Æbler og snittede mandler serveres i en lille skål ved siden af
- Velbekomme!