Kål smager skønt i vinterens salater. I denne salat er spidskål, porre og broccoli blandet med farverige grøntsager. Sprøde æbler, abrikoser, dadler og rosiner er også dejligt i salater med kål.
De små skåle er snack til nye kålspisere f. eks børn. Sprød broccoli, klementiner og hasselnødder.
Salat m. porre, broccoli, tomater & hasselnødder
Ingredienser
- 3 dl lys spidskål
- 1 stk porre
- 1 spsk jomfru olivenolie
- 1 spsk akaciehonning
- 1 stk rød peber
- 3 stk mellemstore tomater
- 1/2 stk agurk
- 1 dl champignons
- 2 stk klementiner
- 1/2 stk lille broccoli
- 1 dl hasselnødder
Sådan gør du
- Skyl porre og spidskål, snittes fint. Steges for svag varme på pande med lidt olivenolie og akaciehonning. Tages fra når grøntsagerne er blevet bløde og klare, men ikke har taget farve.
- Tomater skylles, deles, blomst fjernes, skæres i både.
- Skyl rød peber, skær i strimler og tern.
- Agurk skylles, deles i bjælker og skæres i tern. Champignons skylles og snittes.
- Grøntsagerne blandes i en skål med porre og spidskål.
- Broccoli skylles og koges al dente. Køler af. Deles og skæres tern. Broccoli, klementiner og hasselnødder fyldes i små skåle som snack.
- Velbekomme!